pondělí 25. července 2011

Táborové noviny - den 9.

Dnes se na nás usmálo štěstí a po dlouhém období monzunových dešťů (které na Zeměploše nejsou ničím neobvyklým) na nás vykouklo zpoza mráčku sluníčko. Táborová louka se zazelenala, kaluže (teda alespoň ty menší) se vypařily a náš program se opět mohl rozjet plným tempem. Dnes v roli zeměplošských pošťáků.

Ráno bylo zcela tradiční a až na zlepšené počasí ničím nevybočovalo z průměru. Prostě jsme vstali, rozcvičku svátečně (je neděle a v neděli se nemaká) odložili na zítřejší den, umyli si zoubky, poklidili ve stanech a hurá na snídani. Pak přišel nástup a první dopolední dobrodružství.
Stali se z nás zaměstnanci ústřední Ankh-Morporské pošty. Jako takoví jsme dopoledne dostali první a velmi složitý úkol. Ústřední pošta v Ankh-Morporku si otevřela pobočky i v ostatních velkých městech Zeměplochy - Sto Lat, Sto Helit a Omnia. Našim úkolem pro dopoledne bylo přenášet poštu z centrální pošty do jednotlivých měst přes veškerá nebezpečenství a bandity, které byly cestou. Balíky létaly sem a tam a bandité na nás útočili ze všech stran, ale naše pošťácké nohy běžely s větrem o závod.
Oběd jsme zvládli bravurně na jedničku a šlofík se nám taky vydařil, i když mnozí už nedočkavostí odečítali poslední minuty dlouhého odpoledního klidu. Odpoledne začalo zachycením zprávy o možném atentátu na Lorda Vetinariho, která byla jak jinak než zašifrovaná. Telegrafisté poletovali sem a tam a snažili se pochytit co nejvíce ze zprávy dříve, než byla zpráva pryč. Naštěstí se nám podařilo většinu zprávy zachytit a ochránit tak našeho vládce před útočníky.
Neuplynulo dlouho a na pošťáky čekala další zkouška odvahy - průsmyk Stínů. Úzký průsmyk lemovaný po obou stranách skalisky a uprostřed přízraky s meči připravenými na každý hlasitý pohyb. Meče ostré, jako břitva a v našich rukou zpráva. Rozkaz zněl jasně: "Přenést zprávu a zůstat naživu !". Plížili jsme se. Plazili jsme se. Uhýbali jsme. Nakonec se nám podařilo proklouznout a tradá, úkol splněn.
Skončil nám další den plný zážitků.

Fotky z 9. dne

Žádné komentáře:

Okomentovat