úterý 19. července 2011

Táborové noviny - den 3.

Dnešní den začal trochu pošmourně, ale i tak jsme nakonec vydrželi celý den v suchu. Ranní rozcvička zahřála naše tělíčka a my se tak mohli důkladně připravit na dlouhý a určitě náročný den - ale protože jsme siláci, postavili jsme se všemu čelem.

Jídelníček:
  snídaně: sýrová pomazánka, čaj
  svačina: rohlík s ředkvičkami, čaj
  oběd: rajská polévka, čočka na kyselo s vejcem, čaj
  svačina: oplatek s rohlíkem, čaj
  večeře: vajíčková pomazánka


Program:
  dopoledne: Cesta do přístavu za turistou
  odpoledne: Ankh-Morporský hostinec
  podvečer: hry mezi oddíly na hřišti


Ráno po nástupu jsme byli postupně předvolání před vládce Lorda Vetinariho, který nám sdělil, že do přístavu dorazí synovec krále sousedního království, aby poznal naši novou vlast. Pověřil nás jeho vyzvednutím a nezapomněl zdůraznit, že po příštích několik dní se o něj máme důkladně postarat, aby si na naši zem odnesl jen ty nejlepší vzpomínky. Cesta do přístavu nebyla vůbec krátká, ale nakonec jsme úspěšně došli až k přístavu, kde již čekali vysmátí turisté. Ale jak poznat toho našeho, obzvláště když nerozumí po našem? K tomu nám pomohlo heslo složené z písmenek, která jsme hledali cestou. K našemu překvapení turista vůbec necestoval nalehko, ale my jsme siláci a tak jsme se o jeho zavazadla důkladně postarali. Cesta zpátky do města Ankh-Morpork nám docela uběhla, protože jsme neustále turistovi popisovali vše, co nás tady potkalo. Když jsme dorazili do města, provedli jsme turistu všemi zajímavostmi města a nakonec jsme ho uložili k odpočinku v hostinci.
Následoval oběd a chvíle klidu před náročným odpoledním programem. Odpoledne jsme zašli s turistou do opravdického a typického hostince, kde nás ale zastihla menší rvačka. Naštěstí jsme obratní a dokázali jsme se i s tácy plnými jídla proplést peroucím se davem bez jakékoliv újmy a potěšili jsme tak bříško našeho svěřence.
Po večeři jsme si zahráli několik bojových i klidnějších her na táborové louce a pak už byl čas na mytí zoubků, čumáčku a zahnízdění se v teplém spacáčku. Znaveni, ale s úsměvem jsme si nechali snít o dalších dobrodružstvích, která určitě druhý den zažijeme.

Fotky z 3. dne: galerie fotek

Žádné komentáře:

Okomentovat