pátek 22. července 2011

Táborové noviny - den 7.

V noci nás zastihl trochu silnější déšť a vzniklé kaluže udělaly z cest po táboře bez holínek velmi adrenalinový zážitek. Vedoucí a instruktoři si sice dali práci s výkopy pro odtok, ale s živly se snadno nebojuje. Přesto nálada neklesla a před námi byl další trochu mokrý, ale zajímavý a plný den.

Dopoledne jsme se po klasických ranních rituálech budíčku, rozcvičky, mytí zubů, snídaně, atd. v krytu našich hangárů společně s našimi vedoucími a instruktory věnovali základním skautským/pionýrským/táborovým (nehodící se škrtněte) dovednostem. Procvičili a naučili jsme se některé ze základních regatových uzlů, probrali a odzkoušeli si morseovku a s pomocí buzoly jsme se naučili určovat azimuty.
Odpoledne po obědě, to když už konečně přestalo pršet a občas jen přicházely nějaké ty mrholící přeháňky, jsme se vydali na dalekou "Svatou pouť". Cestou jsme si někteří sáhli až na samotné dno našich sil, jelikož cesty byly blátivé a kluzké. Zásoby nám také vystačily, ale museli jsme si dát zpáteční zásoby bokem, abychom měli dostatek na cestu zpět. Pouť byla protkána rozličnými úkoly a my je museli splnit dle našeho nejlepšího mínění. Naštěstí se to všem povedlo a my tak mohli dostat odměnu v podobě malého zlatého pokladu získaného z "Chrámu slepého Io".
Podvečer patřil hrám na louce, některé pohybové, jiné sbližující a stmelující, prostě i přes mokro den jak má být.

Fotky den 7.

3 komentáře:

  1. Děkujeme Pane Tomáši za Vámi velmi podrobné Táborové noviny.Jsme moc rádi,že jsme společně s ostatními informováni o aktuálním dění na táboře den po dni.Přejeme vám a doufáme,že druhá polovina pobytu se obejde bez deště a bude,už jen svítit sluníčko!Pozdravujte všechny a zejména LÁDIKA SEDLÁKA ,jak jinak než od svých rodičů.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj táborníci,všechny Vás pozdravujeme z Ostravy.Jak je vidět z fotek,užíváte si to tam i přes to počasíčko a moc se nám líbí kreativita,nápady a radost všech,co tam jste.Asi jedu příští rok taky(no věkový limit se trošku posune :-) Mimochodem fajn nápad s táborovýma novinama,které jsou ve všech směrech na 1*! Určitě jsou doma rádi,že ví o svých miláčcích,že se mají dobře. Pozdravujeme všechny malé i velké,ale hlavně Marťu a Danka Mikoláše,kluky z Vítkovic a jejich náhradní maminu Nikču :-))) Užijte si i další týden na táboře a ať Vás už nezlobí počasí. Valerie a Dan Mikolášovi

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    moc děkujeme za táborové noviny. Obdivujeme Vaši vytrvalost a dobrou náladu i přes nepřízeň počasí. Přeji ať sluníčko brzy vysvitne, abyste
    se mohli třeba i vykoupat. Moc zdravíme všechny táborníky z předaleké Prahy! Jana Koubová a Stuchlíkovi

    OdpovědětVymazat