pondělí 25. července 2011

Táborové noviny - den 10.

A je to tu zas. V noci se nám zase rozpršelo a bláto s vodou se nám stává pomalu našim živlem. Člověk už to skoro ani nevnímá, prostě jen při chůzi musí dávat trochu pozor, ale jinak se vše šine stejným tempem vpřed, skoro jako kdyby se nechumelilo. A tak ať se děje co se děje, i dnes jsme měli bohatý program vyplněný hrou a výletem.

I přes nepřízeň počasí jsme si nachystali hru inspirovanou typicky Zeměplošským tématem. Každý významnější rod, každá skupina obyvatel města si v průběhu historie vytvořila svůj vlastní a nefalšovaný erb, který vyjadřoval jejich vznešenost, přednosti a řemesla. My si dnes vylosovali pro oddíl některé typicky heraldické symboly a našim úkolem bylo stvořit vlajku/erb oddílu, který by obsahoval právě ony vylosované prvky. Po vysvětlení stačilo nafasovat jen pastelky a plátno a práce na návrzích mohla začít. Chvíli trvalo, než nás políbila můza (padající kapky deště bubnující do celt velkých stanů nepůsobily zrovna pozitivně), ale pak se práce rozjely naplno. Pastelky létaly po plátně a nechávaly za sebou barevné tahy zvýrazňující tu zebru, tu ještěrku nebo klíč od města. Výtvory se povedly a my tak měli za sebou další splněný úkol.
Odpoledne jsme rychle poobědvali a i za mírného deště se s pláštěnkami vydali na výlet směr Valašské Meziříčí. Na nádraží jsme to sice měli kousek cesty, ale vlak jsme úspěšně stihli a za rytmického drncání jsme dojeli do města. Civilizace nás lesní skřítky uvítala s otevřenou náručí a i přes menší šok nad našimi rituály (na náměstí před davy očí) nás přijala mezi sebe. Dali jsme si něco dobrého, nakoupili jsme nějaké zásoby a když už nás zase začal táhnout les zpět, nasedli jsme na vlak a tradá zpátky do Ankh-Morporku.
Zpátky doma ve městě jsme si dali obloženou chlebovou večeři a pak přišla proslulá soutěžní "H&T Show" plná zábavné pantomimy, malování a jiných disciplín. Večer se nachýlil a my šli spát, dnes jako včera jako i zítra ... uvidíme, co nás bude čekat dál.

Fotky z 10. dne

Žádné komentáře:

Okomentovat