pátek 22. července 2011

Táborové noviny - den 6.

Jak už to tak bývá, počasí se střídá a slunné dny tak změnily se v tmavomodrý svět. Teda přesněji v šedivou Zeměplochu, kde neustálý drobný déšť omývá břehy řeky Ankh protékající městem. Ale něco takového nemůže obyvatele tak vznešeného města vůbec rozhodit.

Ráno jsme zvládli bez složitého přehýbání a ohýbání těl, ono kličkování mezi kalužemi a kapkami deště samo vydalo za vydatnou rozcvičku. Vydatně jsme se nasnídali a pak se odebrali do jednoho z velkých stanů (pracovně nazvaných "hangáry"), kde jsme strávili dopoledne. V jednom hangáru probíhaly turnaje v deskových hrách, takže jsme si vyzkoušeli různé hry - nejpopulárnějšími se ukázaly "Osadníci z katanu", šachy a karetní "Magic: The Gathering". V druhém hangáru probíhala umělecká dílna a mohli jsme si vyzkoušet malování, kreslení, koláže z fotografií a výrobu náramků z bavlnek nebo papírových zdobených náramků, obrázků s rámečkem a korunek. Vedoucí nám mezitím přinesli čaj a svačinu přímo na místo, abychom nemuseli neustále chodit sem a tam přes "bahenní lázně".
Oběd proběhl tradičně v hostinci U Děravého bubnu a polední siestu jsme si užili individuálně ve stanech hezky pěkně s nohama nahoře. Odpoledne jsme pokračovali v obou hangárech ve společenských hrách. Mimoto jsme balónem letěli na daleký Vyvažovací kontinent a přestože nás větry prohnaly (po celé Zeměploše), doletěli jsme úplně všichni. Když už jsme byli na Vyvažovacím kontinentě, naučili jsme se skládat různé obrazce z rozstříhaných papírových kostiček zvaných "tangram".
Po večeři jsme měli společenské hry v režii dua "Jura & Anet", které byli proloženy zábavnými reklamními show. Nasmáli jsme se, zasoutěžili a za zvuku kapek deště pomalu usnuli.

Fotky z 6. dne

Žádné komentáře:

Okomentovat