pondělí 18. července 2011

Táborové noviny - den 1.

Tak a je to !
Dnes se nám konečně podařilo zprovoznit internetové připojení uprostřed lesa a tak se vám pokusíme pravidelně zasílat zpravodajství z našeho tábora.
A co se zde můžete dočíst ? Každodenní zpravodaj vám poskytne informace o tom, copak dobrého si pro nás nachystali naši kuchaři, co jsme celý ten dlouhý letní den dělali, jaké jsme měli počasí a pokud nám to spojení dovolí, budeme se snažit připojit i nějaké ty fotografie, abyste se na nás mohli podívat - to jen abyste se o nás nebáli a snad občas i pro zasmání.
Tak tedy hurá na to a snad se nám to všechno dobře vydaří (hlavně počasí, aby vydrželo, zbytek už půjde sám).

jídelníček:
  svačinka: chleba s paštikou, čaj
  večeře: libový gulášek, chleba, čaj

program:
  dopoledne: příjezd do tábora
  odpoledne: seznamovací hry, poznávání města Ankh-Morpork
  podvečer: posezení u uvítacího táborového ohně

Včera jsme do Hustopečí nad Bečvou přijeli snad ze všech koutů České republiky. Cestu jsme si krátili pročítáním novin "Ankh-Morpork Times", které nám daly naši vedoucí. Našli jsme v nich nějaký ten článek o začali se seznamovat. Hráli jsme na táborové louce různé hry, abychom se vzájemně lépe poznali a i když na louce byla občas sem tam nějaká ta kaluž, nám to vůbec nevadilo.
Po svačince nadešel čas na důkladné poznání našeho nového města. Nejdříve jsme se museli zapsat na úřadě, dostali jsme turistickou kartičku s nejvýznamnějšími místy ve městě a postupně jsme se na ně utíkali na všechny podívat. Když jsme náhodou nevěděli, kde které důležité místo je, veliká mapa města a starší občané nám byli nápomocni. Jako odměnu za naše snažení jsme dostali každý zlatý penízek, který jsme si pečlivě uschovali. Po večeři jsme si chvíli hráli, byl první veliký nástup a pak jsme se sešli u táborového ohně. Zasnili jsme se a před očima nám proletěla obří želva, která nesla na hřbetě 4 slony a na nich ležela Zeměplocha, náš nový domov. Chvíli nato nám byly představeny nejznámější osobnosti (kouzelníci, čarodějnice, válečníci a jiné zajímavé postavy) a samozřejmě i vládce města, Lord Vetinari. Seznámil nás s táborem, popsal nám důkladně denní režim a taky mnoho jiného. Pak jsme si zazpívali, ale to už byl večer a my se pomalu odebrali do našich stanových domečků, kde jsme se zahrabali do teplých spacáčků a plni zážitků ulehli ke spánku za zvuku zpívané ukolébavky.

Fotky z 1. dne: galerie fotek

Žádné komentáře:

Okomentovat