pondělí 25. července 2011

Táborové noviny - den 8.

Omlouváme se za menší technické potíže - jsme opět v éteru !
Dnešní ráno jsme se konečně probudili do nedeštivého dne. Sluníčko nám začalo vysoušet táborovou louku a nám začalo být hnedle veseleji. Jako každé ráno jsme se rozcvičili a po ranní hygieně a úklidu nás čekala sladká snídaně. Osmý den mohl začít naplno.

Již u snídaně jsme byli přijati do prestižní kouzelnické školy pro mágy - Neviditelné univerzity. Každý jsme dostali nějakou hodnost (učeň, profesor, děkan, arcikancléř) a v průběhu dopoledne jsme se snažili nenápadně vyšplhat po žebříčku hodností (doslova přes záda našich nadřízených). Vše se muselo provést hezky pěkně potají, aby nás náhodou nepřistihla Noční hlídka nebo hůře, naši vlastní kolegové z univerzity - to by byl teprve mazec a my tak mohli přijít o těžce nabyté zlaťáky.
Na ranním nástupu jsme se k tomu všemu dozvěděli o proslulém mágovi Zeměplochy, vynálezci "Hlupci" Johnsovi, který proslul převážně svými ne úplně povedenými výtvory. Kašny, které byly po spuštění jako divá zvěř, stroje loupající brambory namísto precizní manikůry a jiné šílenosti. My jsme dnes navázali na Hlupcovo dílo a našim úkolem bylo v průběhu dne vytvořit toaletu, která by hrdě mohla konkurovat jeho vynálezům.
Po obědě jsme si hezky odpočinuli zatímco naši vedoucí chystali slavnostní oheň na večerní program. Po odpoledním klidu jsme byli vysláni do lesa na "zlato" (smůla ze stromů), kterou jsme ve městě mohli směnit za zlaté dukáty a tím si přivydělat k našemu malému pokladu.
Uplynulo pár hodin a najednou si nás zase svolali, aby nás vyslali na pivo. Ano, správně ... poslali nás do lesa, abychom se pokusili projít okolo hlídkujících profesorů s nabitými poznámkovými notesy do hostince, dali si tam pivo a v lehce podroušeném stavu (což byl uvázaný balónek kolem kotníku, nic moc lehkého ve větvičkovém terénu) se vrátili zpět. Jen ti nejšikovnější z nás se úspěšně dostali až k cíli, ale odměna nám to lehce vynahradila.
Po návratu z hostince jsme se rychle vrhli na poslední úpravy našich toalet a po nástupu se přiřítila odborná komise z ciziny, která naše výtvory patřičně zhodnotila. My jim vše náležitě ukázali, nechali je to protestovat a pak si vyslechli otázky a výsledný verdikt. Poté jsme se odebrali k přichystanému ohni, kde si pro nás naši vedoucí a instruktoři nachystali večerní program. Zpívali jsme, hráli jsme si a hřáli se u ohně. Pak se nám pomalu setmělo, odezněla poslední píseň a my se vydali na zoubky a pak do stanu ulehnout ke spánku.

Fotky z 8. dne

Žádné komentáře:

Okomentovat