pondělí 18. července 2011

Táborové noviny - den 2.

Dnes jsme se pro budili do prosluněného dne v očekávání nových dobrodružství na Zeměploše. I když se nám některým z vyhřátého pelíšku nechtělo ale vůbec ven, nakonec nás povzbuzování kamarádů vyhnalo ven.


jídelníček:
  snídaně: vánočka, kakao
  svačina: banán, rohlík
  oběd: slepičí polévka, rizoto s okurkou, čas
  svačina: tatranka, rohlík
  večeře: chlupatý chleba (chléb s nastrouhaným sýrem), čaj


program:
  dopoledne: Návštěva Ankh-Morporských kobek a sklepení
  odpoledne: Řemeslné cechy Ankh-Morporku
  podvečer: "Jirka a Anet vás baví - herní maratón na hřišti"


Když jsme konečně vylezli ven na sluníčko, začal režim dne, který bude skoro stejný každý den. Rozcvička, úklid, snídaně, rychlé dodělání úklidu (hlavně vlhké věci je potřeba dát na sluníčko) a nástup. Na nástupu jsme se dozvěděli, co budeme celý den jíst a dělat. Už u snídaně na nás před hostincem U Děravého Bubnu (tam chodíme na jídlo) čekal plakát, který nás upozorňoval na možnost navštívit podzemí města. Pořádně jsme se oblékli, abychom se příliš nezašpinili a vyrazili jsme. U vstupu do podzemí na nás čekal průvodce, který nás za lano provázel celým podzemím, to abychom se neztratili. Bohužel nám cestou zhasla lampa a tak jsme museli kus cesty jít úplně potmě, což nebylo vůbec snadné. Naštěstí jsme se nikdo neztratil a společně jsme došli až do cíle, kde nás sám Lord Vetinari odměnil za naši statečnost opět zlatými tolary.

Po hře jsme si dali svačinku a pak si hráli na hřišti. Po poledni jsme naplnili bříška a pak si trochu "dáchli" ve stínu, aby nám nebylo příliš horko. Když nám skončil odpolední klid a my konečně vytrávili celý oběd, skočili jsme si na odpolední svačinku a pak nadešel čas na další hru ve městě. Tentokrát jsme poznávali různé cechy řemeslníků ve městě a na vlastní ruce jsme si vyzkoušeli, že nemají jednoduché živobytí. Nejdříve jsme se stali členy cechu kurýrů a museli jsme co nejrychleji předat štafetou poštu. Pak jsme se vžili do role členek cechu uklízeček a důkladně jsme zametli celý vládcův palác. Nejtěžší byla role nosičů pitné vody a dřevorubců tahající těžkou kládu, ale i to jsme zvládli a nakonec úspěšně.

To už se blížil večer, my povečeřeli v hostinci, na nástupu jsme se seznámili s čarodějnicí, která za námi konečně doletěla a pak nás na hřišti bavili Jirka s Anetou hromadou zábavných pohybových her. Jako každý den se pomalu stmívalo, my si vyčistili zoubky a vedoucí nás uložili ke spánku. Další den za námi, a co bude zítra ?

Fotky: tábor "Úžasná Zeměplocha" - den 2.

4 komentáře:

  1. AHOJTE VŠICHNI DOUFAM A VĚŘÍM ŽE BUDETE MÍT KRÁSNÉ POČASÍ A VŠE SE VAM VYDAŘÍ POZDRAVUJI VAS VŠECHNY A ZEJMENA PETR TOLDI A JIRKU POSPÍŠILA DRŽTE SE A AHOJ TOMÁŠ TOLDI

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujeme za přání. Zatím se na nás počasí směje a zábava jede na plné obrátky - pozdrav určitě vyřídíme. Táboru ZDAR !

    OdpovědětVymazat
  3. AHOJTE VŠICHNI MATE MOC FAJM STRANKY ALE BOHUŽEL NEMOHU OTEVŘÍT FOTOGRAFIE,SNAD SE TO BRZY VYÝEŠÍ,PŘEJI HEZKÉ A SLUNEČNÉ DNY. TABORU ZDAR A ZDRAVÍM PETULKU TOLDI A JIRKU POSPÍŠILA AHOOOOOOOOOOOOOOOOOJ TOMÁŠ TOLDI

    OdpovědětVymazat

  4. My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!









    Pruvodce lampy

    OdpovědětVymazat