středa 20. července 2011

Táborové noviny - den 5.

Ráno jsme se sice probudili do slunečného dne, ale již od začátku bylo ve vzduchu cítit, že nám to dlouho nevydrží. A měli jsme pravdu. Stačilo provést pravidelnou rozcvičku, umýt si zoubky, poklidit a cestou na snídani se nad našimi hlavami začaly stahovat mraky.

Postupně se nám zatáhlo nebe a na ranním nástupu padlo prvních pár kapiček. Sir Elánius, velitel Noční hlídky, nám poděkoval za včerejší vyšetřování a pomoc se zničením mocného draka, který svými plameny a hladem ohrožoval naše město. Také jsme dostali náležitou odměnu v podobě zlatých mincí, které nám tradičně předal náš turista (ta osoba, o kterou se musíme starat).
Dopoledne jsme si hráli na skřítky a šotky, ale ne na takové ty škaredé, kteří neustále schovávají dětem věci, ale na ty z "ikonografu" (to je taková krabička se zakrytým otvorem, do které jsou zavřeni drobní skřítkové s uměleckými sklony a když se jim otevře ten otvor, tak okamžitě malují to, co skrz něj uvidí). Postupně jsme byli dovedeni na místo, které bylo našim ikonografem a před námi byla zástěna, za kterou jsme měli připravenu scénu. Našim úkolem bylo si scénu co nejpřesněji zapamatovat a poté ji namalovat do posledního detailu na veliký výkres, ale jen s 3 barvičkami. Zbytek jsme si museli opatřit v přírodě a tak došlo na květiny, bobule a v neposlední řadě i na bahínko, které nám vykouzlilo potřebné odstíny hnědé. Přestože pršelo, dílo se nám podařilo a ještě tentýž den visely v hostinci U Děravého bubnu (tam chodíme na jídlo) na stěně, vždy nad stolem autorů.
Pak na nás čekal oběd a my se mohli na nějakou tu hodinku oddávat odpočinku ve stanech (bubnování deště do celty stanu vedlo mnohdy rychle k usnutí). Po odpoledním klidu a svačince jsme se v pláštěnkách vydali na procházku do nedaleké vesnice Milotice nad Bečvou na něco dobrého na mlsku. Cestou jsme se prošli kolem rybníků, ale na koupání to opravdu nebylo :-). Výlet nám zabral až do večeře a když jsme povečeřeli obložené chleby, zahráli jsme si pár her na hřišti s našimi vedoucími. Pak jsme si šli umýt zoubky a spinkat, protože nás druhý den čekal celodenní výlet ...

Fotografie z dnešního dne !

Žádné komentáře:

Okomentovat