středa 20. července 2011

Táborové noviny - den 4.

Ráno jsme se probrali do rosou promočeného dne, sluníčko nás hřálo nad hlavou a my se tak pomalu mohli připravit na den plný zážitků. Rozcvičkou jsme se důkladně rozhýbali a očištěnými zoubky se smáli na svět. Dneska jsme se (ale to jsme ještě nevěděli) měli stát strážníky města Ankh-Morpork.

Na ranním nástupu jsme se od našeho turisty dozvěděli, že nás v noci přihlásil do "Noční hlídky", policejních jednotek hlavního města. Sotva to dořekl, už se na nás seběhl velitel Elánius (titulem Sir) a začal. Nejprve nám představil pupkaté policisty ze své jednotky a pak nás předal pod rámě desátníka Karotky - trošku přerostlého trpaslíka. Ten s námi provedl prvotní rozcvičku nových rekrutů a to vám nebyla zrovna snadná záležitost.
Po rozcvičce nás bylo potřeba v kuchyni, abychom pomohli naškrábat brambory na oběd.
Když bylo náležitostem učiněno za dost, byli jsme svoláni na cvičiště, kde postupně proběhl výcvik a souboj s obušky, střelami a štíty a v neposlední řadě i zkouška běhu s plnou polní. Z každé čety šel vždy jeden z rekrutů do ringu a s ostatními si změřil své schopnosti.
Po namáhavém výcviku jsme šli na oběd a pak si dali příjemného šlofíka. Jenže odpoledne nás přistihl déšť a my se museli na chvíli schovat. Zatímco jsme se schovávali před nepříjemně studenými kapkami deště, kapitán Elánius nás všechny přijal do svého oddílu (ale až po složení nástupní přísahy) a předal nám služební odznaky. Když z nás už byli příslušníci městské stráže, pověděl nám kapitán o zapeklitém případu mizejících občanů. Vyslal nás poté ohledat místa činu a důkladně zdokumentovat všechny předměty doličné, abychom mu sestavili na večerní nástup důkladný protokol z vyšetřování. Protokoly jsme večer úspěšně odevzdali a za odměnu jsme se šli zúčastnit na strážnici menšího "mejdanu" (u ohně - zpěv a hry).
Po setmění ale zábavu přerušil sám kapitán Elánius, když nám sdělil, že konečně díky našim zprávám rozlouskl onen případ. Ve městě se usídlil drak a jediný způsob, jak jej přemoci je zničit dračí vejce v chrámu boha Slepého Io. Přestože již byla tma, nezalekli jsme se a i přes draka plivajícího oheň a mohutná černá křídla se všem podařilo získat dračí vejce a v chrámu s pomocí rituálu oslabit draka natolik, že pošel.
Spokojení se svým výkonem jsme se odebrali do svých postelí ...

Fotky z dnešního dne (trochu jsme pozapomněli fotit): fotografie den 4.

2 komentáře:

  1. Zdravím! Musím vám pochválit webovky i táborové noviny, určitě není jednoduché je každodenně vydávat. Jen bych chtěla poprosit o adresu vašeho tábora, chtěla bych poslat dopis, ale nikde jsem ji tady nenašla.

    OdpovědětVymazat
  2. Omlouvám se, psal jsem vám odpověď, ale technika zklamala. Adresa táboru je:

    LDT Hustopeče nad Bečvou
    753 66

    Snad vám to pomůže a ještě jednou se omlouvám za nepovedenou odpověď.

    OdpovědětVymazat