pátek 7. ledna 2011

Zvolte si svou celotáborovou hru

Dostali jsme odvážný nápad - necháme vás zvolit celotáborovou hru pro rok 2011, co vy na to ?
Pokud vás to zajímá, tak čtěte dále ...


Jak to tak přátelé vypadá, rozjely se přípravy na letošní tábor poměrně dramatickým tempem. Tento rok to vypadá, že se o organizaci z velké části bude starat skvělé duo bratrů Pospíšilů, takže určitě je na co se těšit. Tým nás lidí, kteří je budeme vší silou v jejich úsilí podporovat, zůstává bez větších změn ... zkrátka vaši nejlepší vedoucí a instruktoři-kamarádi tady pro vás budou s nachystaným super programem.

Každý rok pro vás na táboře chystáme mimo tradičních společenských her i jednu velikánskou hru plnou dobrodružství. Kostýmy, příběhy a samozřejmě i odměny pro vás vždycky chystáme s předstihem, abychom nenechali nic náhodě. Tak tomu bude i letos, protože co si budeme namlouvat, nachystat program na 14 dní (i když máme to štěstí, že s námi jezdí jen samí suproví lidé) není žádná legrace.

Letos jsme pro vás přišli s převratnou novinkou ...
ZVOLTE SI SVOU CELOTÁBOROVOU HRU !!!
Ano, čtete správně. Letos vám nabízíme na výběr ze tří témat celotáborové hry a bude jen na vás, které téma si na letošní tábor zvolíte. Pro hlasování můžete použít formulář na pravé straně v menu (hned pod "Kategorie"), nebo formulář na konci tohoto článku.

Pojďme si teď stručně představit, z čeho můžete vybírat:

Úžasná zeměplocha
Představte si nekonečný vesmír, kterým putuje želva. Ale není to ledajaká želva. Tenhle vesmírný koráb putující mezi hvězdami má na svém krunýři posetém krátery od meteoritů čtyři slony, kteří na svých zádech nesou Zeměplochu - placatý svět plný kouzel, stvůr a bláznivých lidí (vlastně i nelidí). Je to svět jako ten náš, jen možná trochu ... no ... nazvěme ho "zvláštním". Městy jezdí kočáry vezoucí moudré čaroděje z Magické univerzity (slovou "moudrý" zde není možná úplně na místě) do hostince "U prokopnutého bubnu", kde s vousatými trpaslíky a plešatými troly zpívají veselé, místy oplzlé písničky. Čarodějnice tu létají na košťatech, které občas potřebují trochu roztlačit, a večery tráví na kopcích v bažinách při ne zrovna okultních obřadech (pokud teda čaj a sušenky nepočítáte mezi strašidelné praktiky). No a aby toho nebylo málo, hlavní město má cech snad na všechno (nalezneme v něm cechy kovářské, oděvní, alchymistické, ale taky cechy zlodějské, žebrácké a v neposlední řadě i cech vražedný). No a do tohoto světa, kde pohádky žijí svým vlastním životem, zavítal Dvoukvítek, nezkušený turista, který potřebuje veškerou vaši pomoc, aby se mu náhodou při prozkoumávání všeho, co tento svět nabízí, něco nestalo.


Keltové
V dobách dávno minulých, kdy César vládl Římu a Evropu pokrývaly hluboké lesy, obývali naši zem lidé moudří, veselí a zruční, kteří si vážili přírody jako málokdo. Byli to staří keltové, národ druidů, čarodějů, řemeslníků, ale i zuřivých válečníků. Dodnes jeho historii halí rouška tajemství a nejedna legenda či zvyk přežívá. My se přesuneme do doby, kdy tato civilizace byla na svém vrcholu, kdy celý svět žasl nad její kulturou a bohatstvím. Budeme pěstovat staré zvyky a řemesla, nevyhneme se však i kmenovým válkám a rozbrojům. Nakoukneme pod roušku staré moudrosti, ale setkáme se i oživlými legendami jako jsou kouzla, draci a vlkodlaci.


Historie národa Českého
Znáte to. Husité, Přemyslovci, bitva na Bílé hoře, otec vlasti Karel IV, ... hromada jmen, událostí a nic neříkajích čísel, které nám ve škole tlučou do hlav. Ale jaké to bylo za dob, kdy lapkové číhali na obchodních stezkách na nebohé kupce, kdy první lidé přišli do našeho kraje, když husité pod vedením Jana Žižky vyhodili pány z oken radnice ? Jak vznikaly staré české pohádky a legendy ? Vydejte se s námi na cestu do historie naší vlasti plné dobrodružství a poznejte to, o čem se nezáživně učíte ve školních lavicích.


Tolik k představení jedotlivých témat a teď už to je jen na vás. Přeju veselé hlasování :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat